Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Elektrische scooters voor Natuur- en Recreatieschap

Foto

Vervoer met paard en wagen ligt al lang achter ons. Als het aan Natuur- en recreatieschap de Grevelingen ligt zijn we in de toekomst op een milieuvriendelijke en stille manier onderweg. Het natuur- en recreatieschap heeft binnen haar programma 'Brouwersdam: Hotspot for Active Leisure' de beschikking over twee elektrische scooters.

De scooters zijn een opvallende verschijning en zullen gebruikt worden voor promotie van de activiteiten van Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen. Deze scooters maken deel uit van het Go-Elektro concept zoals dat is gestart door de VVV's op Goeree Overflakkee en Webego.

Met de twee elektrische scooters wil het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen de ontwikkeling van duurzame initiatieven in de regio stimuleren. Het initiatief past uitstekend binnen de toekomstvisie van het schap waarin duurzaamheid veel aandacht krijgt. Zo is het schap onder andere initiatiefnemer van de MIRT Verkenning Grevelingen. Binnen dit project worden onder meer de mogelijkheden voor een getijde energiecentrale bij het Grevelingenmeer onderzocht.

Bij de promotie van de 'Drijf in buiten bios' zijn de scooters al gebruikt. Een van de scooters staat nu in het bezoekerscentrum van Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen op de Punt van Goeree waar het nieuwsgierige publiek al veel belangstelling heeft voor de scooter.