Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Giften afscheid burgemeester Van de Velde voor KNRM

Foto

Op 29 oktober 2012 nam mevrouw Ger van de Velde - de Wilde afscheid als burgemeester van de gemeente Goedereede. Voor haar afscheidsreceptie had Ger van de Velde een donatie voor de KNRM station Ouddorp gevraagd. Als voorzitter van de plaatselijke commissie van de KNRM stations Ouddorp en Stellendam is zij nauw verbonden met het reddingwerk dat de KNRM stations Ouddorp en Stellendam op de Noordzee, de Grevelingen en het Haringvliet verrichten.

Schipper Coen van der Linde nam woensdag 14 november 2012 een bunkerboot met daarin een bedrag van € 1.745 aan donaties in ontvangst. Ger van de Velde vertelde dat zij gedurende haar burgemeesterschap grote betrokkenheid heeft gehad bij de hulpverleningsorganisaties en met name bij diegene waar de bemensing door vrijwilligers wordt gedaan. Zoals de drie blusgroepen, Ouddorp, Stellendam en Goedereede van de brandweer, het strandreddingswerk, de ORB en de KNRM stations Stellendam en Ouddorp.

Ger van de Velde: "Omdat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties, legaten en schenkingen was mijn keus voor het goede doel snel gemaakt. Zij staan 7 dagen per week, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar klaar om mens en dier te helpen. Menig kitesurfer en booteigenaar heeft zijn leven te danken aan een snelle actie van hun inzet. Dit jaar zijn er in totaal al bijna 200 acties geweest, bij nacht en ontij, in het weekend. Het zijn van redder trekt ook een grote wissel op het thuisfront. Acties zijn nooit gepland. En daarnaast vergt het ook een groot aantal uren aan opleidingen en oefeningen. Ik hoop dat KNRM station Ouddorp aan dit mooie bedrag, waarvoor ik iedereen hartelijk dank, een mooie bestemming geeft."

Wilt u de KNRM steunen met uw donatie? Bezoek www.knrm.nl of stuur een mail direct naar de stations op Goeree-Overflakkee, pr@stellendam.knrm.nl.