Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Kick off 'Jong Ondernemen' voor leerlingen RGO Middelharnis

Dit schooljaar is de RGO Middelharnis begonnen met Jong Ondernemen in de Mavo 3-klassen. Het doel van Jong Ondernemen is om jongeren te inspireren aan een ondernemende toekomst te bouwen. Dit doen de leerlingen door middel van het opstarten van een Junior Company, waarbij het de bedoeling is om een ondernemingsplan te schrijven. Vervolgens verwerven ze kapitaal via aandelen, ze kopen en verkopen zelfgekozen producten en houden een financiële administratie bij.

De eerste weken van het schooljaar stonden in het teken van het wennen aan de ondernemerswereld. Aan de hand van sollicitatiebrieven en echte sollicitatiegesprekken op school met leidinggevenden zijn de taken verdeeld en zo kan iedere leerling zich uitleven in zijn rol binnen de eigen Junior Company.

Kick off bij tbp electronics
Om te vieren dat de bedrijfjes inmiddels gevormd is er donderdag 16 oktober om 13:00 uur een kick off Jong Ondernemen. Deze vindt plaats bij tbp electronics te Dirksland. Tbp electronics levert diensten op elektronicagebied: van design tot distributie van een eindproduct en alle fasen die zich daartussen bevinden. Het bedrijf is daarnaast een perfect voorbeeld voor de leerlingen om te zien wat het inhoudt om een succesvolle onderneming op te starten en te onderhouden.