Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Nieuw seizoen Filmhuis opent met mooi programma

Filmhuis Middelharnis start op donderdag 1 september 2011 het nieuwe seizoen met "Haar naam was Sarah" van regisseur Gilles Paquet-Brenner. Haar Naam Was Sarah is de ontroerende verfilming van de bestseller van Tatiana de Rosnay over het grote drama dat zich in Parijs voltrok.

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong.

Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs (Kristin Scott Thomas), de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.

In de maand september 2011 worden verder vertoond:
Donderdag 8 september: "Alamar" van Pedro González-Rubio. Een bijzondere film op een bijzondere locatie: het Mexicaanse koraalrif Banco Chinchorro, waar grootvader, vader en vijfjarige zoon hun dagen doorbrengen met het vissen op kreeften en snappers. In een deinend ritme laat de film zien dat wilde natuur niet altijd een schril contrast vormt met de gecultiveerde mens. Naast een prachtige natuurfilm is Alamar een bijzonder mooi portret van de relatie tussen een vader en een zoon.

Donderdag 15 september: "La Vie Moderne" over het verdwijnen van de laatste generatie kleine veeboeren in het Franse Massif Central. Prachtige, woest schone beelden zijn het, ondersteund door ruisende wind, laag zonlicht en cellomuziek. Dan interviewt hij de boeren, aan de keukentafel, waarbij hij het archaïsche interieur vangt in lang aangehouden vaste shots. Ze zijn oud en stug, maar nooit onvriendelijk of bot. La vie moderne toont hun vergeefse worsteling om een traditie te behouden, en de onherroepelijke intrede van verandering.

Donderdag 22 september "Agora" van Alejandro Amenábar. Spelend in de 4e eeuw na Christus wanneer Egypte onderdeel is van het Romeinse Rijk. Als er in de straten van Alexandrië een gewelddadige religieuze opstand uitbreekt, verplaatst het gevecht zich naar de legendarische bibliotheek. Binnen de muren van dit gebouw vecht de wetenschapper Hypatia (Rachel Weisz) met haar leerlingen voor het behoud van de wijsheid van de oude beschaving.

Donderdag 29 september "Black Swan", een Amerikaanse psychologische thriller en balletfilm rond de productie van het beroemde "Zwanenmeer".

Filmhuis Middelharnis is gevestigd in het Diekhuus. De voorstellingen zijn op donderdagavond en beginnen om 20:00 uur. Toegang € 6,50/€ 5,00 (leden, CJP, 65+).

Reserveren via: receptie@hetdiekhuus.nl of 0187-482400 (tussen 9:00 en 12:00 uur).