Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Ouddorpse brandweer behaalt zilver in de zilverstad

Foto behorende bij Ouddorpse brandweer behaalt zilver in de zilverstad
Foto behorende bij Ouddorpse brandweer behaalt zilver in de zilverstad
Foto behorende bij Ouddorpse brandweer behaalt zilver in de zilverstad

Zaterdag 18 april 2009 behaalde de Ouddorpse brandweer een tweede plaats bij een provinciale wedstrijd, klasse 112, te Schoonhoven. De Ouddorpers doorzagen het scenario en losten het vervolgens snel en kordaat op. De wedstrijd, die tegenwoordig ook wel vaardigheidstoets wordt genoemd, bevatte veel elementen.

Zo moest men zich d.m.v. het doorknippen van een ketting toegang verschaffen tot het incident. Verder moest er een gasfles en dieseltank worden gekoeld, betrof de waterwinning open water en moest er een bevrijding worden uitgevoerd.

Het incident betrof een door werkzaamheden ontstane buitenbrand. Het enige slachtoffer en tevens veroorzaker van de brand was tijdens werkzaamheden beknelt geraakt. Vervolgens had hij, door het in paniek weggooien van zijn brander, een container en een kleine tractor aangestoken.

De Ouddorpers stelden de juiste prioriteiten door eerst de gasflessen en dieseltank te koelen en veilig te stellen, vervolgens de persoon te bevrijden en ten laatste de brand, die tijdens het bevrijden van het slachtoffer in toom was gehouden, met één straal lage druk af te blussen.

Met het behaalde resultaat plaatste de Ouddorpse 112 ploeg zich voor de gewestelijke wedstrijden te Vlissingen op 13 juni 2009.