Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Politie zoekt getuigen vernielingen

logopolitieMiddelharnis - In verschillende straten in Middelharnis is in de nacht van zondag 22 augustus op maandag 23 augustus 2010 een groot aantal auto's bekrast. Het wijkteam van Goeree-Overflakkee heeft direct een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen.

Inmiddels zijn er ruim 20 aangiften gedaan, maar de politie vewacht dat er meer zullen volgen. De vernielingen werden gepleegd in de straten Hoflaan, Hobbemastraat/Doetinchemsestraat, Rembrandtlaan  en Langeweg. Verder werden er vernielingen gepleegd in het gebied rondom de Prins Bernhardlaan Prins Willem Alexanderstraat/Prins Constantijnstraat/Prins Margrietstraat.
 
Uit het onderzoek is gebleken dat de vernielingen gepleegd zijn maandagochtend tussen 04:00 uur en 06:00 uur. Maandag 23 augustus 2010 was de eerste dag na de zomervakantie.

Getuigen zagen rond dit tijdstip een groep van 4 jongeren, waaronder één meisje, in de omgeving waar de auto's vernield werden. Mogelijk heeft deze groep iets te maken met de vernielingen of kan zij hier meer vertellen. Deze jongeren worden verzocht zich te melden.

Om de daders op te kunnen sporen doet de politie een beroep op een ieder die iets weet over deze vernielingen dit te melden. De totale schade is zeer groot. Ook roept de politie ouders op om aan hun kinderen die deze ochtend rond dit tijdstip thuiskwamen te vragen of zij iets gezien hebben. Melden kan telefonisch (0900-8844) of anoniem door te bellen met Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).