Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Scholieren en schoolkinderen planten bomen

Foto

Op woensdag 18 maart 2009 vond de Nationale Boomfeestdag (Boomplantdag) plaats. Deze dag wordt in Nederland jaarlijks gehouden op een woensdag dichtbij de eerste dag van de lente. De boomfeestdag - voor het behoud van bomen in de natuur - werd voor het eerst in april 1957 in Nederland georganiseerd door het Landelijk Comité Boomplantdag, die in 1980 is voortgezet in de Stichting Nationale Boomfeestdag.

Ook de gemeente Middelharnis schonk in het kader van de nationale Boomplantdag aandacht aan het behoud van bomen in de natuur. Op dinsdag 17 en donderdag 19 maart 2009 gaven medewerkers van de Gemeentelijke Buitendienst verspreid over de dag presentaties aan leerlingen van de 3e klas van de Groene School. Tijdens de presentatie werd verteld over de werkzaamheden van de gemeente. Na de presentatie plantten de leerlingen samen met de medewerkers van de buitendienst bomen op de Groene Zoom in Sommelsdijk. 

Voor de Boomplantdag die op 18 maart 2009 plaatsvond werden de groepen 8 van een tweetal basisscholen benaderd om tussen 10:00 en 12:00 uur de medewerkers van de buitendienst te helpen met het planten van bomen bij het Louis Bouwmeesterplein in Middelharnis.