Windows Media Player middelpunt van rechtszaak

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Een rechtszaak tussen het technologiebedrijf Burst.com en Microsoft bereikte deze week een nieuw hoogtepunt toen de softwaregigant het bevel kreeg met duizenden interne mails op de proppen te komen. De e-mails zouden moeten aantonen dat Microsoft bewust technologie van Burst.com gebruikte in Windows Media Player 9. Microsoft ontkent de aantijgingen van het bedrijf.

De onenigheid tussen de twee ondernemingen ontstond na een samenwerking van twee jaar. Microsoft ging bij Burst.com te rade omdat dit bedrijf een technologie in huis had om video en geluid efficiƫnt te streamen. Na twee jaar bood Microsoft aan om de technologie voor 1 miljoen dollar over te kopen. Burst.com ging daar niet op in, maar ontdekte volgens eigen zeggen een jaar later bij de lancering van Windows Media Player 9 dat Microsoft de technologie toch had gebruikt.

De rechtszaak die Burst.com daarna aanspande is nog lang niet voorbij. Deze week beval de rechter dat Microsoft zijn backups moet nakijken op ontbrekende mails die per ongeluk verwijderd zouden zijn. De mails zouden informatie bevatten over de discussies rond de technologie van Burst.com.

Volgens het technologiebedrijf is dit een bewijs dat Microsoft iets te verbergen heeft. "Microsoft is een firma dat leeft en sterft met e-mail - dat is nu eenmaal hoe ze communiceren", vindt Burst.com's advocaat, Spencer Hosie.

Microsoft van zijn kant zegt dat er geen sprake is van een patentschending. "Microsoft ontkent met klem dat beschuldigingen van Burst.com en houdt vol dat de technologie in Media Player 9 ontwikkeld werd door onze ingenieurs", verklaart Microsoft-woordvoerder Jim Dressler. Dat er mails ontbreken zou gewoon te maken hebben met het feit dat niet alle mailcommunicatie op alle niveaus wordt bijgehouden. Het gerechtelijk bevel om ook backups te doorzoeken, is volgens Microsoft gewoon een procedurezaak.

Microsoft heeft een maand de tijd om de ontbrekende mails aan de rechter voor te leggen.

(Bron: ZDNet)

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina