Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

1700 Euro boete voor rijden onder invloed

logopolitieNieuwe-Tonge - Politieagenten hebben zondagavond 28 februari 2010 een man aangehouden voor rijden onder invloed. De politie kreeg zondagavond rond 22:15 uur een melding van een auto in de sloot aan de Blaakweg in Nieuwe-Tonge. Ter plaatse troffen politieagenten inderdaad een bestelbus in de sloot aan. Een stukje verderop lag tevens een landbouwtrekker in de sloot aan de andere kant van de weg. In beide voertuigen werd niemand aangetroffen.

Rijden onder invloed
Terwijl politieagenten de zaak onderzochten kwam een man, een 31-jarige Nieuwe-Tongenaar, in een andere landbouwtrekker aanrijden. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hierop hielden politieagenten de man aan voor het besturen van een landbouwtrekker onder invloed van alcohol.

Invordering rijbewijs
Bij een definitieve ademanalyse op het politiebureau in Sommelsdijk blies de verdachte 1080 ugl. In de wegenverkeerswet is een maximum van 220 ugl vastgesteld. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. In overleg met de Officier van Justitie is de verdachte een schikking opgelegd van 1700 euro. De man heeft aan de schikking voldaan. Na het betalen van de schikking is de man heengezonden.