85 acties voor KNRM Station Stellendam

logoknrmIn 2008 waren er 85 acties voor KNRM Station Stellendam binnen- en buiten. Bij deze acties werden 214 personen veilig aan wal gebracht. Door de schipper en de bemanning van de Prinses Margriet werd 62 keer gevaren voor acties op de Noordzee. Voor de reddingboten op het Haringvliet was dit 23 maal.

Het afgelopen jaar waren er drie trieste zoekactie's. Een actie was in mei bij Rockanje waar een jongen verdronken en vermist was. Na een zoekactie werd het slachtoffer uiteindelijk gevonden. In augustus was dit op het Spui waar een slachtoffer aanspoelde. Op 2 december betrof het een zoekactie naar het lichaam van een overboord geslagen matroos van een binnenvaartschip op het Volkerak, waarbij na enkele dagen zoeken het levenloze lichaam werd aangetroffen. 

Er was een lichte stijging van het aantal actie's op het Haringvliet. Op 15 maart werd bij de werf Aluboot in Hindeloopen de kiel gelegd voor de nieuwe reddingboot voor station Stellendam. Dit is een boot van het type Ary Visser en naam van de reddingboot is de Antoinette. Ook bracht in maart de bekende kok Herman den Blijker een bezoek aan station Stellendam.

De Nationale Reddingbootdag op 26 april trok weer veel belangstellenden. Er voeren die dag ongeveer 1800 mensen mee met beide boten. Ook werd begonnen met het vergroten van het bemanningsverblijf van station Stellendam buiten. Op 3 juli was er een grootschalige oefening op het Haringvliet. Op 1 november werden de trouwe donateurs, die 50 jaar redder aan de wal waren, ontvangen.