Nu op de radio: Archipel bij nacht

Aanvang repetities Hart en Stem

Op maandag 24 augustus 2009 start het Christelijk gemengd koor 'Hart en Stem' weer met haar repetities. Deze repetities vinden plaats in de Dorpstienden te Ouddorp en beginnen om 20:00 uur. Voor het koor breekt er een nieuwe periode aan, want na ruim 30 jaar geleidt te zijn door dirigent Jan Bezuijen zal het koor nu verder gaan onder leiding van dirigent Marco 't Hart uit Brielle.

U vraagt zich misschien af: Wie is Marco 't Hart? Marco 't Hart studeerde van 1983 tot 1988 aan het Rotterdams Conservatorium, o.a. hoofdvak orgel bij Arie J. Keijzer en kerkmuziek bij Barend Schuurman. Sinds 1981 is hij organist van de Sint-Catharijnekerk te Brielle; daarnaast was hij van 1986 tot 2001 cantor van deze kerk. Hij dirigeerde daarnaast diverse ensembles en koren in de regio Rotterdam, maar ook daarbuiten. Zo leidde hij van 2004 tot 2008 het Schouws Kamerkoor in Zeeland, waarmee hij concerten en Evensongs verzorgde.

Als jurylid trad hij op bij het Internationale Beiaardconcours 1999 te Brielle en als artistiek adviseur programmeerde hij enkele jaren de orgelconcertserie en de inloopconcerten in de Catharijnekerk. De opdracht van de gemeente Brielle om een muziekstuk te componeren voor Beiaard, Koperblazers, Koor en Orgel leidde tot de Brielse Ouverture, die werd opgevoerd bij de opening van de Brielse Vestingstedendagen (1999) en ter gelegenheid van de ingebruikname van de gerestaureerde Catharijnetoren (2002).

Zoals u ziet  is Marco een dirigent met muzikale kwaliteiten. Een nieuwe dirigent brengt echter ook een nieuw geluid en dat zal zeker even wennen zijn. Maar dirigent en koor gaan zich vol enthousiasme en vertrouwen inzetten om een goede en mooie kerstzangavond op 19 december 2009 voor u te verzorgen. Het koor roept hierbij een ieder, die denkt hieraan ook mee te willen werken, op om een kijkje te komen nemen en enkele repetitieavonden mee te maken. Zo kunt u nader kennis maken met koor en dirigent en de sfeer ervaren, voordat u besluit eventueel lid van het koor te worden. Iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom. Dus tot ziens op maandagavond 24 augustus 2009.