Nu op de radio: Ons Eiland,Altijd Dichtbij

Abonneren op bekendmakingen via gemeentelijke websites

De gemeenten Goedereede, Middelharnis, Oostflakkee en Dirksland hebben zich aangesloten bij het project Bekendmakingen van Overheid heeft Antwoord ©. Burgers kunnen zich abonneren op deze service en zo op de hoogte blijven van de bekendmakingen die zij ook daadwerkelijk wensen te ontvangen.

Bijvoorbeeld alleen de kap- en bouwvergunningen in de eigen buurt. U krijgt alles gebundeld in een e-mail thuis gezonden. Overheidsinformatie op maat!

Abonneren op e-mailservice
Met de nieuwe service van Overheid heeft Antwoord © is het mogelijk voor burgers om zich te abonneren op bekendmakingen bij hen in de buurt. Vervolgens krijgen zij wekelijks via e-mail de meest recente bekendmakingen toegestuurd die voldoen aan hun abonnement. Dit betreft bekendmakingen van alle officiële overheidsinstanties, zoals gemeenten, waterschappen, provincies, ministeries en uitvoeringsdiensten.

Er kan een specifiek gebied worden opgegeven waarvoor men de bekendmakingen wil ontvangen. Dit kan door middel van het opgeven van een postcode en een straal waarbinnen men de bekendmakingen zou willen ontvangen. Tevens kan de burger aangeven in welk type bekendmakingen hij geïnteresseerd is. Doordat burgers en bedrijven tijdig zijn geïnformeerd kunnen ze ook tijdig gebruik maken van de mogelijkheden om inspraak te geven of bezwaar in te dienen.

Officiële bekendmakingen in de Staatscourant
Op 1 juli 2009 is de Wet Elektronische Bekendmaking in werking getreden. Vanaf deze datum verschijnen Staatsblad, Tractatenblad en Staatscourant niet meer als papieren uitgave, maar alleen nog digitaal. De actuele officiële bekendmakingen van Staatscourant, Staatsblad en Tractatenblad kunt u raadplegen op www.officielebekendmakingen.nl. De zoekdienst van Officiële bekendmakingen beschikt over een attenderingsfunctie. Met deze functie kunt u een zoekvraag laten registreren. De gebruiker wordt vervolgens via een e-mail op de hoogte gesteld als er nieuwe wet- en regelgeving verschijnt die aan de eerder opgegeven zoekterm(en) voldoet.