Nu op de radio: Archipel bij nacht

Actie voor Helpen Helpt

Foto

Sinds vorig jaar (2008) heeft een groep vrienden iemand in het midden die te maken heeft met iemand van jonge leeftijd die lymfatische leukemie heeft. Dit raakte hen en daar wilden ze iets voor doen. Omdat zij ouders zijn van mooie kinderen, weten ze dat kinderen heel kostbaar zijn. Toen ze een keer mee gingen naar het Sophia-ziekenhuis, werd het nog echter.

Hier zagen zij een folder liggen van Helpen Helpt, waarna zij contact met de stichting hebben gezocht, met de vraag wat ze kunnen doen om te helpen om kinderkanker een halt toe te roepen.

Op de website staan verschillende verhalen en foto's van verschillende mensen, en zo kwamen ze op het idee op armbandjes te verkopen voor dit doel. Dit hebben ze in de laatste week van het schooljaar 2008-2009 tijdens het foute camping feest van Roxenisse in uitvoering gebracht. Ze hebben dit herhaald tijdens het feest van een van de kinderen, die toen geslaagd is. Ze hebben toen 75 armbandjes verkocht, een geweldig resultaat, maar ze wilden ook nog iets in de zomervakantie doen voor dit doel. Dus kwamen ze op het idee om poffertjes en armbandjes te verkopen, maar waar? Familie van Damme van doe het zelf centrum Multimate in Stellendam heeft op vrijdag 14 augustus 2009 hun terrein aangeboden om dit te kunnen doen. Plus Tessenmaker heeft gezorgd voor het beslag en firma Boone voor de pannen. Het wapen van Stellendam zorgde voor de bakjes en vorkjes.