Nu op de radio: Archipel bij nacht

Advertorial: Concert barok ontmoet opwekking

Op zaterdagavond 8 mei 2010 is er een bijzonder concert in de Doopsgezinde kerk te Ouddorp met piano, orgel, zang en panfluit. Een concert in deze vorm is nog niet eerder op Goeree-Overflakkee uitgevoerd. Initiatiefnemers Jan van Seters en Arjan Huizer kijken er met belangstelling naar uit en nodigen muziekliefhebbers van harte uit. Er worden een aantal koralen uit Geistliche lieder van J.S.Bach gezongen en een aantal opwekkingsliederen zoals Heer U bent mijn leven en Kom tot de Vader.

Daarnaast worden nog aria's van G.F.Händel gezongen. Deze aria's werden in de 17e en 18e eeuw gezongen door de castraten die in die tijd zeer geliefd en beroemd waren. Op 8 mei neemt Jan van Seters als countertenor deze werken voor zijn rekening. De opwekkingsliederen zullen worden uitgevoerd door de zangleerlingen van Jan van Seters. Naast zang is er ook instrumentale muziek met orgel/piano en panfluit. In dit concert is ook de samenzang niet vergeten.

Medewerking aan dit concert wordt verleend door: Jannemarieke van de  Linde - Sopraan, Marjoleine Schol - Alt/mezzo, Jan van Seters - Countertenor, Fryda Huizer - Panfluit, Arjan Huizer - Piano/Orgel. De avond begint om 19:30 uur, de toegang is gratis.