Nu op de radio: Archipel bij nacht

Afscheidsavond KNRM in Stellendam

Foto behorende bij Afscheidsavond KNRM in Stellendam
Foto behorende bij Afscheidsavond KNRM in Stellendam
Foto behorende bij Afscheidsavond KNRM in Stellendam
Foto behorende bij Afscheidsavond KNRM in Stellendam

Op vrijdag 11 februari 2011 was er een afscheidsavond van de KNRM stations Ouddorp en Stellendam. Deze werd gehouden in restaurant Berrisz in Stellendam. Op deze avond, waarbij ongeveer 80 mensen aanwezig waren, werd afscheid genomen van oud opstapper Kees Tanis van station Ouddorp en Jan Zandburg van station Stellendam. Al 15 jaar in dienst is Arnold Keijzer van station Stellendam. Verder werd er afscheid genomen van de secretaris/penningmeester van beide stations, Jan van Wezel.

Er waren veel genodigden waaronder mensen van het hoofdkantoor uit IJmuiden met o.a. de directeur Roemer Boogaard, Riemert Moleman, Willem Roos, Koos van der Bent en de heer Prins. Verder waren de bijna voltallige leden van de Plaatselijke Commissie aanwezig, de schippers en een groot aantal bemanningsleden van de stations Ouddorp en Stellendam en andere genodigden.

Rond 20:00 uur werd iedereen welkom geheten door de voorzitter van de Plaatselijke Commissie Ger van de Velde. Als eerste kwam naar voren Arnold Keijzer die al 15 jaar opstapper, en ook plaatsvervangend schipper is van station Stellendam. Hij ontving de medaille Openbare Orde en Veiligheid met de oorkonde. Zijn vrouw Patricia ontving een mooie bos bloemen. Na een korte pauze werd er afscheid genomen van Jan Zandburg die opstapper is geweest vanaf 1 september 1994. Jan heeft zich meer dan 15 jaar ingezet voor de KNRM in Stellendam, voornamelijk op het Haringvliet. Hij heeft nu een nieuwe hobby gevonden en dat is zingen. Hij ontving een enveloppe met inhoud en zijn vrouw een bos bloemen. Hij was betrokken bij 346 acties. Hierna werd afscheid genomen van Kees Tanis die vanaf 1993 actief is geweest bij station Ouddorp, maar ook op de vuurtoren in Ouddorp. Hij was het die in oktober 2007 zag dat er een jacht op de Ooster in problemen kwam en waarschuwde de KNRM. Het bleek de 75.000e geredde te zijn. Kees was bij 540 acties betrokken. Ook hij ontving een enveloppe met inhoud, zijn vriendin de bos bloemen en schipper Coen van der Linde overhandigde hem het boek 'Buiten Beeld'. Hierna volgde een toespraak door Roemer Boogaard, directeur van de KNRM die de mannen bedankte voor hun inzet en namens de KNRM een tasje met inhoud overhandigde, zoals een KNRM stropdas, lepeltjes e.d.

Als laatste volgde het afscheid van de ex secretaris/penningmeester Jan van Wezel. Vanaf 1 maart 1996 tot 31 juli 2006 verzorgde hij de P.R. en vanaf maart 2005 was hij secretaris/penningmeester van de Plaatselijke Commissie voor beide reddingstations. Hij werd bedankt door de voorzitter Ger van de Velde en ook zijn vrouw Adrie werd bedankt en ontving een bos bloemen van de huidige secretaris/penningmeester Adrie Bijl. Directeur Roemer Boogaard van de KNRM bedankte Jan voor zijn inzet en ook Jan ontving het tasje met inhoud van de KNRM. Namens de bemanning van station Stellendam kreeg hij van schipper Eric Rodenhuis een digitale camera aangeboden en werd bedankt voor de samenwerking.

Als laatste volgde een korte toespraak door Jan van Wezel. Hij bedankte iedereen en vond dat hem te veel complimenten werden toegekend. Hierna was er een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje, uitstekend verzorgd door de mensen van restaurant Berrisz.