Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Anterieure overeenkomst herontwikkeling Ebbe & Vloed

Foto

Woensdag 12 december 2012 ondertekenden Huub van der Meer, waarnemend burgemeester van de gemeente Oostflakkee en Wim Driesse, lid van de Raad van Bestuur van CuraMare, de overeenkomst die de randvoorwaarden aangeeft voor de herontwikkeling van de locatie van het huidige Zorgcentrum Ebbe & Vloed in Oude-Tonge.

Medio 2013 verhuizen de huidige bewoners naar de inmiddels in afbouw zijnde nieuwbouw aan de Melkweg. In die fraaie nieuwe woon- zorgvoorziening, eigendom van Woongoed Goeree-Overflakkee en integraal verhuurd aan CuraMare, krijgen de huidige bewoners van Ebbe & Vloed een plaats die past bij de wijze waarop CuraMare invulling geeft aan zorg en huisvesting voor elke zorgvraag.

De tussen de gemeente Oostflakkee en CuraMare gesloten overeenkomst is onderdeel van het nieuwe bestemmingsplan voor de kern van Oude-Tonge. Deze overeenkomst biedt ruime mogelijkheden voor herinvulling van de bestaande locatie van het huidige Ebbe & Vloed. De ondertekening betekent tevens een markante afsluiting van de samenwerking tussen de gemeente Oostflakkee en CuraMare.

CuraMare onderzoekt met enkele partners welke invulling maatschappelijk gewenst en realistisch uitvoerbaar is. Begin 2013 zal naar verwachting daarover duidelijkheid komen.