Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Aylinn Lodder Voorleeskampioen Goeree-Overflakkee 2018

Foto

Zaterdag 17 februari 2018 vond voor de 25e keer een lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats in Cultureel Centrum Het Diekhuus, georganiseerd door Bibliotheek Zuid Hollandse Delta. Tien leerlingen van groep 7 en 8 van verschillende basisscholen op Goeree-Overflakkee, die op hun eigen school Voorleeskampioen zijn geworden, streden om een plek in de volgende ronde.

Voor de jury, bestaande uit Jacolien de Vos, winnaar voorronde 2017, Ada Grootenboer, burgemeester van Goeree-Overflakkee en Sandra Voorend, jeugdarts CJGRijnmond, de lastige taak om te beslissen wie door mocht naar de regionale ronde en misschien daarna naar de provinciale finale en uiteindelijk de landelijke finale.

De kandidaten lazen voor uit grappige, spannende, ontroerende en hilarische boeken. Ieder op eigen wijze, passend bij het soort boek dat gekozen was, het publiek heeft er van genoten.

Uiteindelijk is Aylinn Lodder van CBS Groen van Prinsterer uit Middelharnis gekozen tot Voorleeskampioen Goeree-Overflakkee 2018. Zij zal op woensdag 21 maart 2018 in Bibliotheektheater Ridderkerk proberen door te dringen tot de provinciale finale.

Namen van alle kandidaten:
Tibbe van Wijk van OBS De Inktvis, Cornelius Bezuijen van CBS Eben Haezer, Anne-Lieke van der Velde van CBS Prins Johan Friso, Tess Neeleman van OBS Roxenisse, Mees Witte van Daltonschool De Vliegers, Ailynn Lodder van CBS Groen van Prinsterer, Emma Klein van De Bosseschool, Puck Bakker van CBS DE Hoeksteen, Elaine Meijer van CBS De Bron, Daphne Molenaar van CBS Albert Schweitzer.

De winnaar van de regionale ronde gaat door naar de provinciale finale op woensdag 13 april 2018 in het Bibliotheektheater van Rotterdam, daarna volgt de landelijke finale op woensdag 23 mei 2018 in de schouwburg van Amstelveen.