Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Bellen met Alpe d'Huez woensdag 6 juni

Foto

Alpe d'HuZes Team Flakkee is dit weekend neergestreken op de Alpe d'Huez om donderdag 7 juni 2012 deze berg te gaan beklimmen. In aanloop naar deze monstertocht bellen we elke dag even met deelnemer John Roos om de laatste update uit Frankrijk te krijgen. Vandaag is de eerste, en later toegevoegde, dag waarop Alpe d'Huzes plaatsvindt en natuurlijk hebben de mannen van Team Flakkee de andere teams, waaronder twee van Goeree-Overflakkee, flink aangemoedigd.

"We hebben zitten genieten en ze bananen en drinken gegeven als ze langs kwamen. We hoefden ze niet te duwen maar het was wel heel zwaar. De eerste twee beklimmingen gaan nog wel, maar de derde en vierde zijn vreselijk. Het begon vanochtend met regen, regen en nog meer regen maar daarna is het wel opgeklaard en zijn ze gelukkig met droog weer vertrokken."

Het officiële rijden begon vandaag pas om tien uur en eindigde om zes uur vanavond om het voor de organisatie behapbaar te houden. Daarom was het voor de teams die voor vandaag waren ingeloot alleen maar mogelijk vier beklimmingen in plaats van zes te doen. "Vannacht om half zes kwamen onze supporters aan en die heb ik opgevangen met koffie, toen waren er al deelnemers aan het fietsen. Voor de organisatie telt het pas vanaf tien uur, maar dat willen ze gewoon voor zichzelf doen."

Door het kijken naar de andere wielrenners begint het alleen maar meer te kriebelen bij Roos. "Laat maar komen! We zijn momenteel vooral veel aan het eten en proberen zoveel mogelijk lasagne en macaroni weg te stouwen. Ik heb net nog drie Zeeuwse bolussen en een bord lasagne op, zo gaan we aan de koffie en dan is het weer lasagne." En daarna is gaat de hele ploeg vroeg naar bed want de wekker gaat voor de renners al om kwart voor drie, om half vier vannacht volgt dan de afdaling naar de start. "Er zijn startvakken voor vijfhonderd renners dus we hopen om half vijf in de eerste serie van start te gaan. Er is voor morgen vreselijk warm weer voorspeld, de organisatie heeft aangeraden heel veel water te drinken en te proberen zout binnen te krijgen. De hitte is een extra dimensie en maakt het zwaarder, gisteren zweetten we al als een otter tijdens een trainingsritje. Ook adviseert de organisatie om maar vier keer omhoog te gaan in plaats van zes keer, maar ik ga gewoon voor zes keer."

Het tekent de deelnemer van Alpe d'Huzes en al die duizenden anderen die rijden onder het motto 'opgeven is geen optie', want stuk voor stuk weten zij dat hoe zwaar ze het onderweg ook hebben, hun inspanningen in het niet vallen bij de strijd tegen kanker.