Nu op de radio: Archipel bij nacht

Bert Visbeen tweemaal damkampioen van Flakkee

Foto

Burgemeester Stoop van de gemeente Dirksland kwam woensdagavond 31 maart 2010 naar het Verenigingsgebouw te Melissant. Op die avond werd om het sneldamkampioenschap van Flakkee gestreden. In de pauze kreeg hij de gelegenheid om aan de winnaars van de Flakkeese damcompetitie, waarvoor gedurende zeven avonden in de verschillende Flakkeese plaatsen gestreden was, de bekers uit te reiken.

Onbetwist kampioen 2010 werd Bert Visbeen uit Melissant. Het was volgens de burgemeester niet de eerste keer dat hij het kampioenschap won. In 1986 waren deze wedstrijden van start gegaan en sindsdien was hij viermaal kampioen geworden, eenmaal twee keer achter elkaar. Dat had nog nooit iemand gepresteerd.

De burgemeester vertelde dat hij vanuit het Eilanden Nieuws de uitslagen van de verschillende verenigingen bijhoudt. Ook al snapt hij van het spel niet veel, toch boeit het hem, omdat het een spel is dat in deze tijd van vervlakking samenbindt. Hij riep de verenigingen dan ook op ermee door te gaan. Tweede werd Van den Ouden uit Oude-Tonge, derde Van Hoorn uit Middelharnis. Een mooi seizoen, waarin sportief gestreden werd, behoort weer tot het verleden. De stand van de best geklasseerde spelers na 7 gespeelde wedstrijden was: 

Gew. Rem. Verl. Punten
B. Visbeen 5 2 0 17
J.v.d. Ouden 4 3 0 15
J. van Hoorn 3 3 1 12
I. Mackloet 3 2 2 11
P. Leroy 2 5 0 11
J. van Koppen 3 2 2 11
K. Tanis 2 3 2  9
A. de Mik 2 3 2  9
Joh. Wolfert 2 3 2  9
H.H. Verolme  2 3 2  9

Nadat burgemeester Stoop de prijzen aan de drie winnaars had uitgereikt, ging de sneldamcompetitie verder. Ook daarbij werden zeven wedstrijden met een speeltijd van 5 minuten per speler gespeeld. En ook daarbij werd Bert Visbeen eerste, Wim van Schie tweede en Jan Looy derde. Dat komt erop neer dat Visbeen met twee fraaie bekers naar huis ging.