Nu op de radio: Weekendmix

Blauwe zone voor centrum Ouddorp

Al geruime tijd is een zogenaamde blauwe zone van kracht in het centrum van Ouddorp. In een blauwe zone mag alleen worden geparkeerd langs de blauwe lijnen en met een parkeerschijf. Vanaf 1 november 2010 zal intensief worden gecontroleerd door een bijzonder opsporingsambtenaar. Er zal worden bekeurd bij overtreding van de regels die voor de zone gelden.

 

Regels binnen de blauwe zone te Ouddorp
- De maximale parkeerduur bedraagt 1 uur.
- Het gebruik van een parkeerschijf is verplicht.
- De blauwe zone geldt dagelijks van 10:00 tot 20:00 uur, met uitzondering van de zondag.
- Op een gehandicaptenparkeerplaats geldt niet de maximale parkeerduur van 1 uur. Wel dient hier de gehandicaptenparkeerkaart duidelijk zichtbaar in het voertuig te zijn aangebracht.

Bon voor fout parkeren
De bijzonder opsporingsambtenaar schrijft een bon uit als uw auto zonder parkeerschijf geparkeerd staat in de blauwe zone, of als de maximale parkeertijd van een uur is verstreken. Het is belangrijk om te weten dat u alleen mag parkeren in parkeervakken en daar waar blauwe straatstenen of lijnen zijn aangebracht. Waar dat niet zo is, mag u dus niet parkeren. De blauwe lijnen zijn leidend. Als uw auto niet geparkeerd staat langs de blauwe lijn, maar (gedeeltelijk) met voor- of achterbumper voor bijvoorbeeld een in- of uitrit, krijgt u ook een bekeuring.

Ook in de rest van de gemeente zal de bijzonder opsporingsambtenaar controleren op foutief of hinderlijk parkeren. In dat geval zal eveneens worden bekeurd.