Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Bomenkap op Goeree-Overflakkee

Waterschap Hollandse Delta begint maandag 3 maart 2008 op Goeree-Overflakkee met het kappen van 334 populieren in de omgeving van Ooltgensplaat. De helft van de bomen staat aan de Dijk van Adriaan en Rietveld. Zij moeten wijken voor de aanleg van een deel van het recreatief fietspad tussen Ooltgensplaat en Den Bommel. De overige bomen staan aan de Rietveldseweg en de Bommelse Buitendijk. Ze veroorzaken wortelschade aan het wegdek.

De Vereniging voor Natuur- en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee maakt op verzoek van Hollandse Delta eerst een inventarisatie van bomen waarin vogels nestelen. Deze bomen zal het waterschap pas na het broedseizoen kappen. Hollandse Delta gaat in overleg met de vereniging een geschikte plaats zoeken op Goeree-Overflakkee om nieuwe bomen te planten.

Het nieuwe, vrijliggende fietspad verbindt straks de haven van Ooltgensplaat met de Oudelandseweg bij Den Bommel. Vanaf Ooltgensplaat loopt het fietspad deels over de buitenberm en deels over de binnenkant van de Dijk van Adriaan en Rietveld. Het waterschap is wegbeheerder van deze dijk. Via een zogenoemde schapentunnel passeert het fietspad de N59 en loopt het door een bosrijk gebied naar de Oudelandseweg bij Den Bommel.

Hollandse Delta legt het ruim vier kilometer lange fietspad aan in opdracht van de Provincie Zuid-Holland. De provincie voegt daarmee weer een schakel toe aan het traject van het Fietsplan Zuid-Holland. Het fietsroutenetwerk op Goeree-Overflakkee is na voltooiing van het fietspad compleet.