Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Brandweer Dirksland behaald 3e en 4e plaats in landelijke finales

Foto

Op 27 september en 4 oktober 2008 kwam er een einde aan het succesvolle wedstrijd jaar voor de brandweer van Dirksland. Op deze dagen werd in de landelijke finale, van zowel de 112 klasse als de hoofdklasse, met de laatste overgebleven blusgroepen gestreden om de felbegeerde landstitel.

Tevens mocht op 4 oktober de jaarlijkse wedstrijd gespeeld worden tussen de verschillende Flakkeese blusploegen. Uiteindelijk werd een mooie 4e plaats (112) en een 3e plaats (hoofdklasse) behaald. Bij de Flakkeese kampioenschap mocht de blusploeg voor de derde maal op rij de 1e plaats in ontvangst nemen.

Het 112 scenario betrof een brand in een kantoorpand. Vlak voor het brandadres was een brandweervoertuig te water geraakt. Om de brand te kunnen bestrijden moest m.b.v. een blusboot water worden gehaald. Het hoofdklasse scenario betrof een botsing tussen twee schepen. Hierbij kreeg men o.a. een beknelling en een brand voor de kiezen. Bij de Flakkeese kampioenschap was brand ontstaan op een schip van Rijkswaterstaat waarbij twee personen vermist werden.

Een hoop leuke en leerzame scenario's zijn dit wedstrijdjaar de revue gepasseerd. Deze reeks werd met een geweldige 1e, 3e en 4e plaats afgesloten.