Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Brandweer en politie mogelijk onder een dak

Foto

De brandweerkorpsen van Sommelsdijk en Middelharnis gaan op korte termijn fuseren tot een nieuw brandweerkorps. Voor de vrijwilligers is een nieuwe geschikte accommodatie nodig. Eerder is gesproken om de oude tramremise in Middelharnis (voormalig Ford garage) te gebruiken voor de nieuwe kazerne. Dit gebouw gaat binnenkort tegen de vlakte. Tijd om alternatieven te onderzoeken.

Een van de alternatieve locaties voor de nieuwe brandweerkazerne is het politiebureau aan de Olympiaweg in Sommelsdijk. Dit wordt op dit moment onderzocht door de gemeente en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR). Het politiebureau heeft namelijk ruimte over die goed benut zou kunnen worden door de brandweer. Ook zal er waarschijnlijk een aanbouw moeten komen. Gezien het feit dat de accommodatie op een zichtlocatie staat zal er kritisch gekeken worden naar deze aanbouw. Wat ook een punt van aandacht is, is dat de uitbreiding van het politiebureau zou kunnen zorgen voor minder parkeerplaatsen bij De Staver.

Duidelijkheid naar vrijwilligers
Burgemeester Kleijwegt gaf in de raadsvergadering van donderdag 11 april 2013 aan dat hij het belangrijk vindt dat er duidelijkheid is rondom de nieuwe brandweerkazerne. Na diverse gesprekken te hebben gevoerd met brandweervrijwilligers tijdens de brandweerwedstrijden op zaterdag 6 april 2013 heeft de burgemeester het plan opgevat om tijdens de oefenavond van de brandweer op dinsdag 9 april 2013 duidelijkheid te verschaffen. Naar eigen zeggen heeft de burgemeester na afloop alle brandweermannen een hand gegeven waarbij men bedankte: "Dank u wel dat we weten waar we aan toe zijn". Kleijwegt beloofde dat de vrijwilligers mee worden genomen in de nieuwe plannen.

Nog geen definitief besluit
Het staat nog niet vast dat het politiebureau daadwerkelijk omgevormd wordt tot multifunctioneel gebouw. Tijdens de raadsvergadering werd duidelijk dat meerdere partijen van mening zijn dat er ook gekeken moet worden naar alternatieve locaties.