Nu op de radio: Weekendmix

Broertjes uit het water gered

logo reddingsbrigadeStrandwachten van de Ouddorpse reddingsbrigade hebben donderdagmiddag 8 augustus 2013 rond 15:45 uur ter hoogte van strandpaviljoen de Zeester twee broertjes van 9 en 11 jaar uit het water gered. De bemanning van reddingsboot Sedna was op dat moment bezig met een vaarpatrouille. Ze werden door zwaaiende strandgasten gealarmeerd.

De schipper en opstapper zijn naar de plek gevaren die door badgasten werd aangewezen. Hier aangekomen zagen zij inderdaad twee jongentjes in het water. Het oudste broertje was zijn jongere broertje achteraan gegaan en probeerde deze met grote moeite boven water te houden. De schipper heeft de Sedna tegen de zandbank gevaren en is met de opstapper overboord gegaan om de broetjes te redden. Omdat het opkomend water was en het water niet ver genoeg opgekomen was kon de Sedna niet bij het strand komen, daarom zijn de broertjes aan boord genomen en is men terug gevaren naar de reddingspost Flaauwe Werk.

Bij de reddingspost kon de schipper met de boot over de zandbank heen en kon zodoende bij het strand komen. Hier stonden overige strandwachten gereed met de strandjeep om de slachtoffertjes naar de reddingspost te vervoeren. Vlak nadat zij hier waren aangekomen arriveerde ook de gealarmeerde hulpdiensten. De broertjes zijn voor controle afgevoerd naar het ziekenhuis. Om 19:00 uur kwam het bericht dat beide jongens in goede gezondheid uit het ziekenhuis zijn ontslagen.