Nu op de radio: Archipel bij nacht

Buitengewoon opsporingsambtenaar Middelharnis

Op maandag 26 mei 2008 is R.J. van der Stappen begonnen als BOA (buitengewoon opsporingambtenaar) bij de gemeente Middelharnis. In aanvulling op de taak van de politie, gaat hij zich bezighouden met het toezicht op en de handhaving van gemeentelijke regelgeving. Hij is op straat te herkennen aan een uniform met de daarbij behorende BOA-insignes.

De heer Van der Stappen houdt zich voornamelijk bezig met het toezien op de naleving van het parkeerbeleid en de algemene plaatselijke verordening van de gemeente Middelharnis. Bij overtredingen is hij bevoegd om hiervoor proces-verbaal op te maken, waarna een strafrechtelijk traject gestart kan worden (boete of transactie).

De werkzaamheden van de BOA zullen voornamelijk op straat plaatsvinden. Hij kan daar dan aangesproken worden voor vragen of problemen. Daarnaast is het mogelijk om via www.middelharnis.nl een vraag of klacht achter te laten. De BOA probeert deze vragen of klachten zo snel mogelijk te behandelen.

"Het is mijn bedoeling om de ergernissen en klachten die ontstaan zo goed mogelijk op te lossen, zodat de gemeente Middelharnis voor iedereen een prettige en leefbare omgeving blijft. Ik hoop u op straat tegen te komen. Spreek mij gerust eens aan", aldus R.J. van der Stappen.