Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Burgemeester Goedereede bezoekt scouts

Foto

Scouting Nederland bestaat 100 jaar en dat wordt gevierd. De Scouts uit heel Nederland en ook ver daar buiten zijn met 12.000 leden op een 10-daags Jubileum Jamboree in Roermond. Op vrijdag 31 juli 2010 is de Burgemeester van Goedereede op bezoek geweest op het kampterrein van Scouting Goedereede.

Ze was samen met alle burgemeesters van de deelnemende gemeenten uitgenodigd door de burgemeester van Roermond. 's Morgens werden de VIP's verwelkomd op het gemeentehuis om aansluitend bij de deelnemende Scouting Groepen te gaan lunchen.

Op dinsdag 27 juli 2010 is het kamp geopend in het centrum van Roermond. Verdeeld over drie pleinen zijn alle Scouts met een live radio verbinding onderling verbonden geweest om zo met zijn allen er een groot evenement van te maken.

Tijdens de opening is er terug gekeken op de afgelopen 100 jaar en geprobeerd een blik in de toekomst te werpen. Scouting is een organisatie die mee gaat met zijn tijd. Telefoon, gps en internet zijn de middelen van de toekomst en worden dan ook veelvuldig gebruikt tijdens de activiteiten.

Het kamp georganiseerd voor verschillende leeftijdscategorieën bestaat uit 3000 Welpen (6-11 jaar) 5000 Scouts (11-14 jaar), 3000 Explorers (14-17 jaar) en zo'n 1000 vrijwilligers. Er is drie jaar aan voorbereiding aan voorafgegaan, drie weken opbouwen, tien dagen kamp en drie weken afbreken. Hier wordt dan een complete stad aangelegd en weer afgebroken. Er is dan ook een eigen supermarkt, radiostation, tv-zender, draadloos internet, internet pagina en een dagelijkse kampkrant met een oplagen van 13.000 stuks.

Voor de leeftijd van 11 t/m 21 zijn er bij Scouting Nederland verschillende richtingen in het programma aanbod. Zo zijn er LandScouts, WaterScouts en LuchtScouts. Iedere groep heeft zo zijn eigen specifieke programma aanbod.

Scouting Goedereede heeft de speltakken Welpen en WaterScouts en is gevestigd aan de binnenhaven van Stellendam naast de Jachthaven. Wil je een keertje komen kijken kom dan, vanaf 28 augustus 2010 langs tijdens een van de opkomsten wekelijks van 09:00 t/m 12:00 uur.

Voor informatie kijk op www.scgoedereede.nl.