Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Burgeravond Achthuizen en Langstraat drukbezocht

Foto

Op woensdag 9 november 2011 organiseerde de gemeente Oostflakkee wederom een burgeravond in 't Buurthuus in Achthuizen. Net als in 2010 bezochten veel inwoners uit Achthuizen en Langstraat deze avond.

Burgemeester Jan Heijkoop heette iedereen welkom en kondigde de presentatie aan van de voorzitter van de Zuid-Hollandse Vereniging voor kleine kernen, de heer Van de Borg. Hij informeerde de aanwezigen over het thema burgerparticipatie en sprak over dorpsraden.

Medewerkers van de gemeente Oostflakkee presenteerden diverse bouwplannen voor het dorp Achthuizen. Ook de nieuwe wijkagent Hans de Haan stelde zich aan de aanwezigen voor.

De gemeente organiseert de avond niet alleen om inwoners te informeren over actuele thema's. Ook de raadsleden waarderen de inbreng van inwoners omdat zij daarmee hun functie beter kunnen uitoefenen. Raadsleden spraken uit dat zij blij waren met de inbreng over onder meer dorpsuitbreiding, veiligheid, oprichting van dorpsraden en vragen over subsidies en winkels. Al met al keken de aanwezigen met een positief gevoel terug op de avond.