Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Buurtpreventie in Stellendam moet inbraken voorkomen

logo gemeente GoedereedeIn samenwerking met de politie wil de gemeente Goedereede een buurtpreventieteam in Stellendam opstarten. De taak van het buurtpreventieteam is het voorkomen van inbraken in Stellendam. Op 10 oktober 2011 vindt er een informatiebijeenkomst over buurtpreventie Stellendam plaats in 't Haegse Huus.

Bij buurtpreventie zetten inwoners zich in voor een veilige en leefbare buurt. Zij doen dit samen met de politie en de gemeente. Door nauwe samenwerking en korte communicatielijnen voorkomen ze inbraken. Buurtpreventie betekent buur voor de buurt zijn. Dat brengt de buurt in beweging en het levert concreet resultaat op.

Op maandag 10 oktober 2011 om 19:00 uur is er in het Haegse Huus een informatiebijeenkomst over het opstarten van buurtpreventie in Stellendam. Tijdens deze avond geeft de politie een presentatie: 'Buurtpreventie Stellendam, samen werken werkt.' Ook zijn Maart Tanis en Heleen Strik aanwezig. Zij zijn lid van het buurtpreventieteam in Ouddorp. Na afloop van de presentatie kunt u vragen stellen aan de leden van het buurtpreventieteam Ouddorp en aan de politie.

"Om inbraken te voorkomen, kan de overheid niet zonder haar inwoners. Daarom zoeken we mensen die niet denken in de termen van 'jij', maar in termen van 'wij'. Ik roep de inwoners van Stellendam op om de informatiebijeenkomst bij te wonen, dan maken we samen Stellendam veiliger!", aldus burgemeester Ger van de Velde-de Wilde, die openbare orde en veiligheid in haar portefeuille heeft.

De gemeente en de politie willen door middel van een buurtpreventieteam inbraken in Stellendam voorkomen. De leden van het buurtpreventieteam lopen 's avonds in groepen door Stellendam en melden onveilige of verdachte situaties bij de politie of de gemeente.

Voor meer informatie of voor vragen kunt u contact opnemen met Johan van Oeveren; dit kan per e-mail via johan.van.oeveren@rijnmond.politie.nl of telefonisch via 0900 - 8844.