Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Calando ontvangt cheque tijdens lustrum en symposium

Donderdag 9 oktober 2008 vond er een symposium plaats over ‘ontwikkelingen in de palliatieve zorg' in Restaurant de Grevelingen. Het symposium werd georganiseerd door Stichting Palliatieve Zorg Dirksland. Doktoren en verpleegkundigen uit de regio kregen een gevarieerd programma aangeboden, waarbij een aantal doktoren sprak over onder meer de institutionele en de ambulante eerstelijnszorg.

De bijeenkomst werd georganiseerd in het kader van de ‘Dag van de Palliatieve Zorg' en vanwege het tienjarig bestaan van Hospice Calando. Parallel aan deze bijeenkomst was er een lustrumbijeenkomst voor vrijwilligers en oud-vrijwilligers van het hospice. Vanaf 19.00 uur voegden beide groepen zich samen om te genieten van een informeel samenzijn tijdens een borrel en een buffet.

Keukencentrum Tieleman overhandigt cheque aan directeur Calando
In juni opende Keukencentrum Tieleman haar nieuwe vestiging in Middelharnis. De giften van genodigden waren bestemd voor Hospice Calando. Peter Tieleman en Jaap van Oostenbrugge overhandigden, namens Keukencentrum Tieleman, een cheque ter waarde van maar liefst 20.000 euro aan Janneke Koningswoud-ten Hove en aan dokter P.C. van der Velden. ‘Keukencentrum Tieleman is een begrip en ligt in het centrum van Goeree-Overflakkee. Hospice Calando ligt ook ‘centraal' op Goeree-Overflakkee en ik ben vereerd om deze cheque te mogen aanbieden,' aldus Jaap van Oostenbrugge tijdens zijn korte toespraak.

Hospice Calando organiseert concert
Op 20 december 2008 organiseert Hospice Calando een concert in de Hervormde Kerk van Dirksland. ‘Het belooft een prachtige avond te worden. COV Laudando zal het Weihnachtsoratorium uitvoeren en een prachtig orkest zal haar medewerking verlenen aan het concert,' vertelt Janneke Koningswoud-ten Hove. Houd de lokale media goed in de gaten voor het definitieve programma.

Tekst: Emiel Vijfhuizen, eerder verschenen in 'Groot Goeree-Overflakkee'.