Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds

Vanaf 15 mei tot en met 21 mei vindt de 66e Anjeractie plaats, de jaarlijkse collecteweek voor cultuur en natuurbehoud. Ook in de gemeenten Middelharnis gaan collectanten langs de deuren om geld op te halen voor het Cultuurfonds. Een derde van de opbrengst is voor de clubkas van de collecterende vereniging. Het overige geld is bestemd voor cultuur en natuurbehoud in uw regio.

Cultuur is een belangrijke, bindende factor in de samenleving. Vanwege de forse overheidsbezuinigingen moet de zelfredzaamheid in de cultuursector worden vergroot. Juist nu is er extra behoefte aan steun. Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Het Cultuurfonds ondersteunt onder andere de aanschaf van kostuums en decors voor plaatselijke cabaret- en theatergezelschappen, restauratie van historische schepen of monumentale kerken en educatieprojecten op het gebied van natuurbehoud.

Coördinatie door gemeente
In de gemeente Middelharnis wordt de Anjeractie gecoördineerd door de gemeente. De gemeente deelt de actiematerialen en collectebussen uit aan 7 verenigingen die in de week van 15 mei tot en met 21 mei huis-aan-huis gaan collecteren. Vervolgens leveren de verenigingen de opbrengst van de collecte in bij de gemeente, die de verdere financiële afhandeling en administratie verzorgd.

Deelnemende verenigingen

  • Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo
  • Muziekvereniging Apollo
  • Gemengde Zangvereniging Apollo
  • Christelijk Gemengde Zangvereniging Soli Deo Gloria
  • Mandoline-orkest Estampida
  • Vocaal Ensemble Magnificat
  • Christelijke Oratorium Vereniging Laudando

Hoe herkent u de collectant?
De collectanten hebben een collectelegitimatiekaart bij zich en zijn te herkennen aan de oranje collectebus van de Anjeractie.