Nu op de radio: Archipel bij nacht

College Goedereede: zwembad blijft in Stellendam

Zwembad 't Zuiderdiep in Stellendam is sterk verouderd. Nu geïnvesteerd moet worden onderzocht het college van B&W een drietal varianten: Ingrijpende renovatie van het huidige zwembad, nieuwbouw in Stellendam en nieuwbouw in Ouddorp. Na zorgvuldige afwegingen kiest het college voor ingrijpende renovatie van het zwembad in Stellendam. Dit laat de persvoorlichting weten op 22 september 2011.

Na de eerste geluiden dat ingrijpende renovatie van zwembad 't Zuiderdiep noodzakelijk was, besloot het college ook nieuwbouw in Stellendam en verplaatsing van het zwembad naar Ouddorp als alternatieven te onderzoeken. De inwoners van Stellendam zagen het zwembad echter niet graag uit hun woonplaats verdwijnen.

Het college van burgemeester en wethouders liet een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar de drie varianten. Daaruit bleek dat renovatie van het bestaande zwembad de meest verantwoorde keuze is.

In een raadsvoorstel verzoekt het college van Goedereede de gemeenteraad nu om in te stemmen met het advies tot renovatie. Als de raad van Goedereede instemt met het advies stelt het college een plan van aanpak op. In dit plan staan onder meer een programma van eisen en een advies over de wijze van aanbesteding.

De gemeenteraad behandelt het voorstel in de raadsvergadering van 13 oktober. Daaraan voorafgaand behandelt de raadscommissie publiekzaken het voorstel in de vergadering van 29 september 2011. Beide vergaderingen zijn te beluisteren op Radio Goeree Lokaal.