Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Concurrentie speelt Unicefloop parten

Foto

Enthousiast zijn en blijven onze kinderen, de harde kern van deelnemers, die meededen aan de 28ste Unicefloop op Hernesseroord. Op 16 mei 2009 hadden zich 170 kinderen verzameld om zich in te zetten voor het project van Unicef 'Schoon water voor elk kind'. Een project waarbij Unicef Nederland de financiering op zich neemt van een groot project in Burkina Faso in Afrika.

Het is heel hard nodig om de sanitaire omstandigheden van 35.000 mensen drastisch te verbeteren door o.a. de bouw van latrines, aanleg van waterputten, het opleiden van metselaars voor de bouw van waterputten en vooral voorlichting aan deze mensen om de hygiëne op een hoger niveau te brengen.

Onder de enthousiaste begeleiding van Ab van der Valk hebben de kinderen hun uiterste best gedaan zij hebben gezamenlijk 6.400 euro bij elkaar gelopen. Unicef is heel blij met dit resultaat. Het zal u zijn opgevallen dat dit jaar de opbrengst en het aantal deelnemende kinderen aanzienlijk lager is dan in de afgelopen jaren. Dit is zeer te betreuren maar helaas heeft ook de Unicefloop te lijden onder de concurrentie van andere sponsorlopen en/of goede doelen acties waarbij de hulp van de kinderen wordt ingeroepen. Deze concurrentie maakt het soms financieel zeer aantrekkelijk voor instellingen om deel te nemen. Unicef stelt zich echter op het standpunt dat de opbrengst van de sponsorloop volledig aan het gekozen project ten goede moet komen. Dat elke euro die de kinderen bijeenlopen aan dit doel wordt besteed en dat moet worden vermeden dat een gedeelte van de opbrengst wordt besteed aan kosten of vergoedingen.

Naast de bijdragen in natura bedroegen de kosten van de organisatie van de Unicefloop op Goeree-Overflakkee 1400 euro. Dit bedrag wordt volledig door sponsors gedragen. Het bedrag 6.400 euro dat de kinderen hebben bijeengelopen wordt dus volledig overgemaakt aan Unicef Nederland.