Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

De hele Noordzeekust schoon in augustus

In de maand augustus ruimt Stichting De Noordzee de hele Noordzeekust op. Dit doen zij tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour. 350 kilometer kust opruimen in 31 dagen, dat kunnen zij niet alleen. Daarom roept Stichting De Noordzee iedereen op om te helpen.

Opgeven voor één of meerdere etappes kan via www.noordzee.nl/tour/schrijf-je-in. De gemeente Goeree-Overflakkee steunt de actie door materiaal, zoals een tractor met wagen, een terreinauto en vuilniszakken, ter beschikking te stellen. Daarnaast regelt de gemeente dat het afval wordt afgevoerd.

Boskalis Beach Cleanup
In 2013 heeft een team van Stichting De Noordzee samen met 563 ijverige inwoners voor het eerst de héle Noordzeekust opgeruimd. Dit jaar hopen zij dat nog veel meer mensen komen helpen. Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour worden vierentwintig MyBeaches aangedaan. Dit zijn speciale zones op het strand bij strandpaviljoens, waar bezoekers opgeroepen worden om zelf het strand schoon te houden. MyBeach is te herkennen aan opvallende materialen op het strand, zoals strandvlaggen, informatieborden en houten palen met afvalzakjes.

5 en 6 augustus Ouddorp
Heeft u zin in een gezellige en actieve dag op het strand, wilt u samen met anderen een unieke prestatie neerzetten en iets doen aan de plasticsoep in zee? Geef u dan nu op voor één of meerdere etappes. Op dinsdag 5 en woensdag 6 augustus 2014 wordt het strand bij Ouddorp opgeruimd. Op 5 augustus is de start bij strandovergang 't Gorsje. En op 6 augustus bij strandovergang Oosterduinpad. Iedere dag wordt om 10:00 uur verzameld bij een strandpaviljoen. Na een kop koffie of thee en een presentatie door Stichting De Noordzee wordt circa tien kilometer strand opgeruimd.

Strandscanner
Tijdens de tour wordt het afval niet alleen opgeruimd maar wordt ook geïnventariseerd op welke locatie welk soort afval wordt gevonden en in welke hoeveelheid. Met een speciale app, de Strandscanner, worden alle gevonden afvalitems ingevoerd. Aan het einde van de telling worden de gegevens zichtbaar op een kaart op de website www.noordzee.nl/strandscanner. Met deze belangrijke informatie kan Stichting De Noordzee het afvalprobleem gericht aanpakken.

Goed om te weten
U bepaalt zelf hoe lang u meeloopt. Maar let op, tien kilometer meelopen betekent dat, als u geen vervoer heeft geregeld, dezelfde tien kilometer ook teruggelopen moet worden. Houd daar rekening mee!

Meer informatie
Alle informatie over de opruimactie is te vinden op www.noordzee.nl/tour. Bijvoorbeeld informatie over de verschillende etappes. Een aantal etappes worden georganiseerd in samenwerking met andere organisaties, waardoor er extra activiteiten worden aangeboden.