Nu op de radio: Archipel bij nacht

De Pannebakker bezoekt boerderij

Foto

Vrijdag 12 juli 2013 werden groep 5 en 6 van De Pannebakker in Nieuwe-Tonge hartelijk ontvangen door de familie Verlare in Rilland, Zeeland. Op enthousiaste wijze lieten zij de jeugd kennis maken met het agrarische leven. In groepjes kregen zij een rondleiding op de boerderij en kwamen de schuren, zaden en gewassen uitgebreid aan bod.

Al rennend door de polder werd er geproefd van de suikerbieten, uien afgepeld om mee naar huis te nemen, en aardappelplanten uit de grond getrokken om te zien wat daar allemaal wel niet onder zit. De kinderen konden met al hun vragen terecht en mochten zich na de rondleiding ook even uitleven op de Zeeuwse boerencamping; met roetsjbanen, een waterbad en skelters. Dit alles onder het genot van een lunch.

Daarna maakten de meeste kinderen, en ook de vele ouders die als chauffeur / begeleider mee waren, kennis met een wel heel bijzondere ervaring: slik lopen langs de Westerschelde. Uitgedost in de oudste kleding en schoenen begon men voorzichtig aan een wandeling op een modderig gebeuren langs het water. Het wende snel en tegen de tijd dat ze bij een inhammetje van de Westerschelde aankwamen, werd er volop gezwommen en ging men 'buikschuivend' te water.

De dag is zowel door de kinderen, de begeleiders als de familie Verlare als zeer positief ervaren. Het plan bestaat dan ook om de eerstkomende jaren door te gaan met deze 'Boerderijendag': De jeugd laten zien waar de aardappels vandaan komen of, wellicht een volgende keer, dat de melk toch echt van de koe komt. Een geslaagde educatieve dag maar zeker ook een onvergetelijk avontuur!