Nu op de radio: Archipel bij nacht

De SWO is op zoek naar vrijwilligers

De SWO is op zoek naar vrijwilligers. Een uurtje per week of per veertien dagen kan al zoveel goeds doen. De SWO is een welzijnsstichting die het mantelzorgadvies op Goeree-Overflakkee verzorgt. Mantelzorgers hebben soms even tijd voor zichzelf nodig om nieuwe energie op te kunnen bouwen. Daarom is de SWO op zoek naar vrijwilligers die de mantelzorgers willen ondersteunen. De eventuele kosten voor het woon-werkverkeer worden vergoed.

Gemeente Oostflakkee, contactpersoon: Mariëtte Walter / Ien van Rossum

Begeleiding bij het eten
Voor een vrouw uit Oude Tonge (50+) is men op zoek naar iemand die haar wil helpen bij het eten. Mevrouw heeft MS en kan daardoor alleen haar hoofd nog bewegen. Voor de volgende dagen en tijden zoekt men nog vrijwilligers: maandag en donderdag (12 uur) en woensdag en donderdagavond (17 uur).

Vervoer en begeleiding naar school
Voor een jongen zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die beschikt over een rijbewijs. De hulpvraag betreft hier het vervoeren en begeleiden van de jongen naar zijn school in Spijkenisse (een auto is binnen het gezin beschikbaar).

Gezelligheidsbezoek
Voor een mevrouw (55+) is men op zoek naar iemand die één keer per maand met haar naar het strand of het winkelcentrum zou willen gaan, iets wat ze wegens omstandigheden niet meer zelf kan.

Gezelligheidsbezoek
Voor een mevrouw (60+) is men op zoek naar iemand die één keer per maand met haar haar administratie op orde wil brengen.

Gezelligheidsbezoek
Voor een mevrouw (75+) is men op zoek naar iemand die met mevrouw een gezellige activiteit buitenshuis zou willen ondernemen.


Gemeente Dirksland, contactpersoon: Ien van Rossum
Voor een echtpaar (75+) is men op zoek naar iemand die één keer per twee maanden met hen iets wil ondernemen, zoals een kort bezoekje aan het strand..

 

Gemeente Goedereede, contactpersoon: Mariëtte Walter

Administratie
Voor een mevrouw (74+) uit Goedereede is men op zoek naar een vrijwilliger die met haar haar administratie op orde zou willen brengen en haar vervolgens tweemaal per maand zou willen bezoeken om samen met haar de post te openen.

 

Gemeente Middelharnis, contactpersoon: Carla Vermeulen

Gezelligheidsbezoek / persoonlijke begeleiding
Voor een vrouw (80+), is men op zoek naar iemand die (eens per veertien dagen) op vrijdagmiddag structuur in het huishouden aan kan te brengen. Te denken valt dan aan het doen van een boodschapje, licht administratief werk, begeleiding naar de kapper etc.


U kunt zich opgeven bij SWO, Bernhardstraat 35, 3255 BB Oude-Tonge, contact: 0187 - 64 13 44 / i.vanrossum@welzijngo.nl.