Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

De wereld thuis

Foto

Enorme gastvrijheid, dat is wat opvalt bij nomadenvolkeren. Hoe weinig zij ook hebben -een tent, eenvoudige meubels en wat beesten- je bent altijd welkom. Je krijgt thee en eten aangeboden. Die gastvrije sfeer is de inspiratiebron voor Wereldwinkel Goeree-Overflakkee om het assortiment woonaccessoires te presenteren. Prachtige producten voor je huis waar je je gasten ontvangt. Het hoeft niet luxe te zijn.

Mooie manden om in op te ruimen, een zonnige lichte kamer, een mooie bank met geborduurde kussens en lekker eten zijn in principe al genoeg. En bij ieder product is een origineel verhaal te vertellen over fairtrade en de culturele achtergrond.

Onkruid opruimen
Waterhyacint groeit razendsnel, zeker in een warm klimaat. In Vietnam groeit het als onkruid rond huizen en langs rivieren. Als je het droogt, kan je er prima mee vlechten. Dat wordt op grote schaal gedaan, en: 't onkruid is zo ook mooi opgeruimd! Het raamwerk van de krukjes is van stevig rotan. De exportorganisatie Mai Vietnamese Handicrafts werkt intensief samen met een aantal familiewerkplaatsen, zes kleine en drie grotere bedrijven in en rond Ho Chi Minh City en Hanoi. Met deze leveranciers werkt de organisatie aan productontwikkeling en zoekt nieuwe afzetmogelijkheden. Zoals de Wereldwinkels in Nederland.

Fair Trade Original by Anne-Claire Petit
Maya vrouwen in Guatemala zijn beroemd om hun felgekleurde, handgeweven textiel dat ze maken op authentieke heup- en tafelweefgetouwen. Elk dorp heeft zijn eigen patronen en kleuren. Op uitnodiging van Fair Trade Original werkte Anne-Claire Petit samen met de weefsters van CreArte. Samen maakten ze een collectie gebaseerd op de traditionele Faja-ceintuur. Je ziet daarin de Maya cultuur terug én de strepen en kleuren die kenmerkend zijn voor Anne-Claire Petit. De kussens van Anne-Claire Petit worden op bestelling geleverd door Wereldwinkel Goeree-Overflakkee.

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in 375 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.

De Wereldwinkel aan het Zandpad 134 is geopend op maandag van 10:00 tot 12:00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en vrijdagavond van 17:00 tot 21:00 uur.