Nu op de radio: Ons Eiland,Altijd Dichtbij

Diverse wegwerkzaamheden in Middelharnis

logo gemeente MiddelharnisVan 24 tot en met 31 augustus 2012 vinden er diverse wegwerkzaamheden plaats in de gemeente Middelharnis. Bij de Sommelsdijkse Havendijk wordt extra ruimte gecreëerd om elkaar te passeren. Het Jollenterrein bij het Havenhoofd krijgt een opknapbeurt. En de rotonde Industrieweg/Zuidelijke Randweg wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Verkeer wordt indien nodig omgeleid.

Aanpassen passeergelegenheid Sommelsdijkse Havendijk
De passeerstroken op de Sommelsdijkse Havendijk blijken niet afdoende te werken. Wachtenden blokkeren soms de weg en de afstand tussen de twee passeerstroken op deze smalle weg wordt door gebruikers als te groot ervaren. De gemeente Middelharnis heeft daarom besloten om de Sommelsdijkse Havendijk aan te passen.

Een deel van de bermen wordt geasfalteerd, waardoor auto's elkaar beter kunnen passeren. Deze werkzaamheden worden vanaf 24 augustus uitgevoerd. Door de werkzaamheden zal de Sommelsdijkse Havendijk afgesloten zijn voor al het verkeer van maandag 27 augustus 07:00 uur tot woensdag 29 augustus 16:00 uur. Verkeer richting de Westhavendijk wordt omgeleid.

Asfalteren rotonde Industrieweg/Zuidelijke Randweg
De gemeente Middelharnis gaat het asfalt op de rotonde Industrieweg - Oudelandsedijk - Zuidelijk Randweg vervangen. Door deze werkzaamheden zal de rotonde vanaf donderdag 30 augustus 19:00 uur tot vrijdagmorgen 31 augustus 06:00 uur afgesloten zijn.

Het industrieterrein Oostplaat zal tijdens de afsluiting via een noodweg bereikbaar zijn voor (vracht)auto's en hulpdiensten. Deze noodweg is bereikbaar via de Oudelandsedijk vanaf Stad aan 't Haringvliet. Bij deze noodweg komen verkeersregelaars te staan. De Spuistraat is tijdens de wegafsluiting op donderdag 30 augustus vanaf 19:00 uur geopend voor verkeer. Personenauto's en motoren kunnen hierdoor ook via deze route het industrieterrein bereiken.

Aanpassing Jollenterrein
Aan de kade van de buitenhaven in Middelharnis ligt een opslagterrein voor kleine boten. Het opslagterrein krijgt een opknapbeurt, waardoor het er straks overzichtelijker en netter uitziet. De werkzaamheden starten vanaf 24 augustus en zijn in de week erna afgerond.

De opslag voor boten wordt naar het linker deel van het terrein verplaatst. De parkeerdruk op de kade is tijdens het vaarseizoen meestal erg hoog, waardoor auto's met trailers langs de weg in de berm geparkeerd staan. Door het verplaatsen van de botenopslag ontstaat er op het terrein meer parkeergelegenheid voor voertuigen met een boottrailer.