Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Donner: De herindeling gaat gewoon door

Donner heeft een brief naar gemeente Goedereede geschreven met daarin de mededeling dat de herindeling gewoon doorgaat, hij zag geen nieuwe gezichtspunten.

Hieronder treft u de brief aan:

Geacht college,

Op 15 augustus 2011 bracht ik een werkbezoek aan het eiland Goeree-Overflakkee.

Het was een zeer informatief werkbezoek waarin wij uitgebreid gesproken hebben over de gemeentelijke herindeling.

Langs deze weg wil ik u hartelijk bedanken voor de zeer zorgvuldige voorbereiding en organisatie van dit werkbezoek. De openheid waarmee u mijn vragen heeft beantwoord heb ik zeer gewaardeerd. Ik heb een goed beeld gekregen van uw visie op de gemeentelijke herindeling.

Tijdens het werkbezoek heb ik aangegeven dat ik u zo snel mogelijk zou informeren over mijn besluit over het vervolg van de procedure. Alles overwegende heb ik geconcludeerd dat er geen nieuwe gezichtspunten zijn die maken dat ik mijn voorlopige besluit, zoals verwoord in de brief van 16 juni 2011 aan de provincie Zuid-Holland, moet heroverwegen. Dit betekent dat ik voornemens ben om binnenkort een voorstel van wet tot samenvoeging van de gemeenten Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee voor te leggen aan de ministerraad.

Ik realiseer mij dat dit besluit uw gemeente niet welgevallig is. Graag kom ik op korte termijn naar de gemeente Goedereede om dit besluit nader aan u toe te lichten. Ik zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Ik hoop en verwacht dat dlt besluit de goede samenwerking tussen de gemeenten op het eiland niet zal schaden.

De minister van Blnnenlandse Zaken en Koninkrljksrelaties,

J.P.H. Donner