Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Dorpsraad Stellendam opgericht, werk en uitdaging genoeg

Foto

Eind december 2015 is met de ondertekening van de oprichtingsakte bij de notaris "Dorpsraad Stellendam" een feit geworden. Sinds maart 2015 zijn een aantal inwoners aan de slag gegaan een dorpsraad in Stellendam op te richten. Na een aantal maandelijkse overleggen is op 11 juni 2015 een inwonersavond gehouden waar flink wat belangstelling voor was. Op deze inwonersavond zijn zeer veel waardevolle punten aangedragen door de aanwezigen. Met deze vragen is de dorpsraad ook aan de slag gegaan.

Echter moest er in de tussentijd ook nog van komen dat ze officieel de dorpsraad van Stellendam werden. Uiteindelijk is na een zorgvuldige afweging gekozen voor een Stichtingsvorm, officieel dus "Stichting Dorpsraad Stellendam".

Wie maken er momenteel deel uit van de dorpsraad? Dat zijn de volgende Stellendammers: Diana Warnaar als secretaris, Lian van der Schelde, Kayleigh van Marion als tweede secretaris, Wim Hansen, Adrie Tieleman als penningmeester en voorzitter Peter Klink. De dorpsraad zoekt nog een zevende bestuurlid. Wanneer u interesse heeft wat voor dit prachtige dorp te betekenen, meld je aan.

Wat is er al gedaan? De afgelopen maanden zijn de leden bezig geweest met het raammonument nabij de Oude Haven van Stellendam, plannen met betrekking tot skatebaan-ijsbaan bij het busstation, plannen voor het opknappen fietstunneltje onder de Eendrachtsdijk en het opstellen van een concept dorpsvisie voor Stellendam.
De komende maanden willen ze graag in gesprek gaan met een aantal verenigingen, zijn ze van plan om een dorpsschouw te organiseren, willen ze een tweede inwonersavond organiseren en hopen ze de dorpsvisie af te maken en een leefbaarheidsplan voor 2016 op te stellen. Al met al nog werk en uitdaging genoeg.

Als u als inwoner van Stellendam goede ideeën, suggesties en/of opmerkingen heeft voor het dorp dan hoort de Dorpsraad die graag. U kunt ze bij bij de leden door de brievenbus doen, op Facebook zetten of doorgeven via de mail (dorpsraadstellendam@gmail.com).