Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Drukke dagen voor de Griend

logoknrmMaandag 12 mei 2008 werd de bemanning van reddingboot de Griend om 12:10 uur door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een vaartuig aan de grond op de Grevelingen. Volgens de Kustwachtpost Ouddorp betrof het een kajuitzeiljacht dat vast zat in de omgeving van de GB 5 en de boei GB 7.

Met de Griend werd ter plaatse gegaan en het jacht, de Sfinx van 14,1 meter lang met een persoon aan boord, werd los getrokken. Het jacht bleek geen schade te hebben en na het opnemen van de benodigde gegevens kon het jacht haar weg vervolgen.

Maandag 12 mei 2008 werd de bemanning van de Griend om 14:22 uur opnieuw gealarmeerd door het Kustwacht Centrum. Nu voor een omgeslagen vaartuig bij de H 11 op de Grevelingen. Door het jacht de Blauwe Slenk werd de melding gemaakt. Ter plaatse had de Blauwe Slenk twee personen aan boord genomen. Het zeiljacht van 6,3 meter lang met vier personen aan boord, werd door de Griend recht gezet, en vervolgens met de vier opvarenden naar Bruinisse gebracht.

Dinsdag 13 mei 2008 werd de bemanning van de Griend door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een medevac (medische evacuatie) op het eiland Stampersplaat voor een ongeval op een kajuitzeiljacht. Het bleek te gaan om een persoon die op het eiland Stampersplaat een katrol tegen zijn hoofd had gekregen. Op dat eiland was toevallig ook een ambulancebroeder vakantie aan het vieren. Hij heeft het slachtoffer eerste hulp verleend. Door de bemanning van de Griend is het slachtoffer naar Brouwershaven gebracht voor verdere medische hulp.