Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Drukke vrijdagmiddag voor de KNRM

logoknrmVrijdag 22 mei 2009 werd de reddingboot Griend van KNRM station Ouddorp binnen om 14:26 uur door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een persoon over boord, prio 1 (met spoed).

Volgens de Kustwachtpost Ouddorp zou het gaan om een persoon die in de Hompelgeul van boord was gevallen. Ter plaatse gekomen bleek dat de persoon door andere watersporters uit het water was gehaald.

Op verzoek van de Kustwachtpost Ouddorp ging de bemanning daarna naar de omgeving van Den Osse waar een zeilbootje was omgeslagen. Ter plaatse gekomen bleek dat het ging om een open zeilbootje met twee bemanningsleden aan boord waarvan er een door andere watersporters aan de wal was gebracht. De andere persoon werd met de Griend naar de haven van Den Osse gebracht. Daarna werd het zeilbootje recht getrokken en ook in de haven van Den Osse afgeleverd. In deze haven bleek dat er nog een ander zeilbootje was omgeslagen. Ook dit scheepje werd met behulp van de Griend recht gezet. Het ging om twee huur-zeilbootjes van hetzelfde bedrijf.