Nu op de radio: Archipel bij nacht

Drukke zaterdagmiddag voor de Griend

logoknrmZaterdag 17 oktober 2009 om 12:24 uur werd de bemanning van de Griend van KNRM station Ouddorp binnen, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een kite surfer in de problemen recht voor de vuurtoren van Ouddorp.  

Met de reddingboot Griend werd uitgevaren en na enkele zoekslagen werd de kite surfer gevonden op de Ooster. Deze surfer werd meegenomen door de Griend. Bij het wegvaren werd een tweede kite surfer opgepikt, die door het wegvallen van de wind niet meer terug kon komen. Onderweg naar het KHV (Kust Hulpverlening Voertuig), die voor de Kustwachtpost Ouddorp op het strand stond, werden nog drie kite surfers opgepikt. De vier kite surfers werden afgeleverd bij de KHV. Nog bezig met het afleveren van deze surfers gaf de Kustwachtpost Ouddorp de melding van twee surfers in problemen bij Ellemeet in de buurt van meetpaal BG8.

Een van hen was een meisje van 12 jaar. Met de Griend werd ter plaatse gegaan en er werd weer een kite surfer uit het water gehaald. De reddingboot Prinses Margriet van station Stellendam, die op zee was voor een andere actie met kite surfers, werd gevraagd om mee te helpen zoeken naar het meisje. Na ongeveer 15 minuten zoeken kwam de melding van het Kustwacht Centrum dat het meisje veilig aan wal was. De Griend heeft de surfer die nog aan boord was, afgeleverd bij het KHV. Op de terugweg naar de werkhaven werd nog een surfer uit het water gehaald en afgeleverd in de werkhaven Brouwersdam. Weer kwam er een melding van een kite surfer in problemen voor Renesse. Samen met de Prinses Margriet werden zoekslagen gemaakt, maar deze kite surfer was zelf al veilig aan wal gekomen. In totaal werden zes kite surfers en een windsurfer door de Griend uit het water gehaald.