Nu op de radio: De late avond

Dubbele waardering voor Goedereede

Foto

Op 18 en 19 mei 2011 ontving de gemeente Goedereede voor haar kwaliteit als kustgemeente twee onderscheidingen. Het gaat om de QualityCoast Gold Award en twee Blauwe Vlaggen voor het strand Westerduinpad en het strand Brouwersdam. Ook Marina Port Zélande ontving de Blauwe Vlag.

QualityCoast Gold Award
De QualityCoast Award is een Europees keurmerk voor kustplaatsen die bijzondere inspanningen leveren op het gebied van toerisme en milieuzorg. Het behoud van natuur en landschap, eigen identiteit en cultureel erfgoed staan hoog in het vaandel. Het QualityCoast programma richt zich op de kustgemeente als geheel en is een aanvulling op het Blauwe Vlag programma. Woensdag 18 mei 2011 nam wethouder E. Tuk de QualityCoast Gold Award in ontvangst van de Vereniging Kust en Zee. "Door het behalen van de keurmerken heeft de gemeente Goedereede opnieuw internationale erkenning gekregen voor hun streven naar de hoogste kwaliteit in mens- en natuurvriendelijk toerisme", aldus wethouder E. Tuk, die toerisme en recreatie in zijn portefeuille heeft.

Op vrijdag 27 mei 2011 overhandigde wethouder E. Tuk de QualityCoast Gold Award en de twee blauwe vlaggen aan de recreatieondernemers. Hierna hield Matthijs Lievaart een toespraak. Matthijs Lievaart is initiatiefnemer van 'Doe mee, verlos de Zee'. Hij wil mensen inspireren, enthousiasmeren en motiveren om samen de kust schoon te maken. In zijn toespraak gaf hij aan trots te zijn op het groeiend milieubesef in Goedereede.

Behalve de uitreiking van de Award vond er nog een andere 'uitreiking' plaats. Namens de gemeente Goedereede overhandigde wethouder E. Tuk een strandrolstoel aan mevrouw I. Zweije van strandpaviljoen Iloon. Blauwe Vlag
De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag reikt jaarlijks blauwe vlaggen uit aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. De genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

Op 19 mei 2011 vond de landelijke uitreiking van de blauwe vlaggen plaats aan Jachthaven Flevostrand in Biddinghuizen. Wethouder E. Tuk ontving twee blauwe vlaggen van gedeputeerde J.N. van Kolk van de provincie Flevoland. De blauwe vlaggen waren voor het strand Westerduinpad en het strand Brouwersdam. Ook Marina Port Zélande ontving de Blauwe Vlag.