Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Duivenoverlast bij voormalige RHBS

Foto

Sommige bewoners van de voormalige RHBS ('Rijks Hoogere Burgerschool') in Middelharnis hebben last van duiven. En dat die duiven daar zijn is eigenlijk ook niet zo gek. De beestjes kregen namelijk vroeger te eten van de schoolgaande jeugd. Generaties lang. De duiven zijn er als het ware mee opgegroeid. Hier en daar een duif is voor de bewoners een leuk gezicht maar bij de RHBS wordt de duivenkolonie alsmaar groter.

De duiven vervuilen de balkons, de entree, de zonwering, de ramen, kortom de gehele leefomgeving van de bewoners. Woongoed Flakkee heeft op verzoek van de bewoners het probleem opgepakt en diverse investeringen gedaan. Zo zijn de dakgoten voorzien van een professioneel duiven weringsysteem. Helaas bleek deze oplossing niet voldoende te werken en is er nog steeds veel overlast. Diverse deskundigen hebben Woongoed Flakkee toen aangeraden de duiven weg te vangen. Hiervoor is een kooi op het platte dak van de voormalige school geplaatst.

Het probleem echter nu is dat de bewoners vanuit hun appartement moeten toezien hoe de duiven zich proberen te bevrijden uit hun gevangenschap. Dit probleem is inmiddels ook weer neergelegd bij de woningbouwvereniging. Woongoed Flakkee laat in een reactie weten dat het vangen van de duiven op de meest diervriendelijke en wettelijk manier gebeurd. De geringde duiven worden bij de eigenaars terugbezorgd en de niet geringde duiven worden los gelaten op een plaats waar ze geen overlast meer bezorgen.