Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Eerste actie voor de Antoinette in 2011

logoknrmZondag 23 januari 2011 om 12:45 uur werd de bemanning van de Antoinette van KNRM station Stellendam door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor hulp aan de marinehelikopter bij een medevac (Medische Evacuatie).

Er werd uitgevaren naar ankergebied 4 op de Noordzee waar het koopvaardijschip de Ajax lag. Ongeveer 30 minuten voor aankomst van de marinehelikopter was de reddingboot ter plaatse. Er werden 3 bemanningsleden overgezet die de bemanning ging assisteren met het klaar maken van de patiënt voor vervoer met de helikopter. De man mocht van de arts niet over zee worden vervoerd omdat hij waarschijnlijk een hersenbloeding of een bloedprop in het hoofd had.

Nadat de helikopter de marine arts en de kikker (de man die als eerste via de lier in het water of aan boord wordt gebracht vanuit de helikopter) aan boord waren gezet, werd alles klaar gemaakt voor vertrek. De man is door de helikopter naar het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam gebracht. De 3 bemanningsleden van de reddingboot werden weer aan boord genomen waarna deze terugkeerde naar station.