Nu op de radio: Archipel bij nacht

Eerste vergunning 'Nieuwe economische dragers'

Foto

Op maandag 25 juni 2012 verleende de gemeente Goedereede de eerste vergunning op basis van het beleid 'Nieuwe economische dragers'. De vergunning was voor een theetuin en een minicamping bij de boerderij van de familie Keizer aan de Damweg in Stellendam. In december 2011 stelde de gemeenteraad het beleid 'Nieuwe economische dragers' vast. Het doel hiervan is om meer economische activiteiten toe te staan in het buitengebied.

Het in 2011 nieuw aangelegde fietspad tussen de Slikken van Flakkee en de kern Stellendam loopt direct langs het bedrijf van de familie Keizer. Hierdoor kwamen zij op het idee om een theetuin en een minicamping te starten. Ook blijven ze eigen geteelde en lokale producten verkopen. De bedoeling is dat er een mooi en rustig plekje ontstaat waar recreanten kunnen genieten van het platteland en de agrarische omgeving.

Met het beleid 'Nieuwe economische dragers' geeft de gemeente aan welke nieuwe mogelijkheden voor economische activiteiten er zijn in het buitengebied. Dit beleid stelde de gemeenteraad in december 2011 vast en wordt in de nieuwe bestemmingsplannen overgenomen.

Wethouder Bert Tuk, die recreatie in zijn portefeuille heeft, is trots dat hij de eerste vergunning mocht overhandigen: "Ik ben blij dat er nu meer mogelijkheden zijn voor ondernemers in het buitengebied. De ontwikkelingen bij de familie Keizer bieden een duidelijke recreatieve meerwaarde voor onze gemeente. Ik hoop en verwacht dat er in de toekomst meer ondernemers in zullen spelen op het nieuwe beleid."

Meer informatie over het beleid 'Nieuwe economische dragers' is te krijgen bij mevrouw Vlietland, bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Goedereede. Zij is telefonisch bereikbaar op nummer 0187-491500, of per e-mail; hvlietland@goedereede.nl.