Nu op de radio: De late avond

Formulierenbrigade actief in Oostflakkee

Vanaf 1 december 2009 is de Formulierenbrigade Oostflakkee officieel van start gegaan. Inwoners kunnen er terecht voor advies en hulp bij het invullen van aanvraagformulieren zoals die voor langdurigheidstoeslag, bijzondere bijstand en huur- en zorgtoeslag. De Formulierenbrigade is een initiatief van de Stichting Welzijnswerk Oostflakkee en de gemeente Oostflakkee.

Sociale regelingen zoals huur- en zorgtoeslag, bijzondere bijstand en kwijtschelding gemeentelijke heffingen worden steeds ingewikkelder en veranderen snel. Veel mensen hebben daar moeite mee. Daardoor blijft veel geld op de plank liggen.

Werkwijze
De formulierenbrigadier probeert zo veel mogelijk vragen op administratief gebied te beantwoorden en helpt met het invullen van formulieren. Ook kan zij de inwoners doorverwijzen naar een instantie die hen verder kan helpen. Zo kan zij bijvoorbeeld helpen bij het op orde brengen van de persoonlijke administratie. De brigadier levert zo veel mogelijk maatwerk en beschikt over een groot professioneel netwerk.

Beroepsgeheim
De brigadier heeft vanzelfsprekend een beroepsgeheim. Alles wat besproken wordt, blijft dus tussen de vier muren van de spreekkamer of huiskamer. Uiteraard is de inwoner zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de ingevulde gegevens.

Contact opnemen
De formulierenbrigade werkt zo veel mogelijk op afspraak. Voor het maken van een afspraak is  de Stichting Welzijnswerk Oostflakkee (SWO) elke werkdag van 9:00 uur tot 12:00 uur bereikbaar. De SWO is gevestigd aan de Bernhardstraat 35 in Oude-Tonge en is te bereiken via telefoonnummer 0187-641344. Desgewenst komt de brigadier thuis langs. Vanaf januari 2010 start de brigadier met een tweetal inloopspreekuren. De inloopspreekuren zijn op maandag van 14:00 uur tot 15:00 uur en op donderdag van 9:00 uur tot 10:00 uur. De brigadier voor de gemeente Oostflakkee is mevrouw Ien van Rossum.

Persoonlijke uitnodiging
Mensen die volgens de gegevens van de gemeente Oostflakkee een inkomen hebben op maximaal 120 procent van het bijstandsniveau ontvangen binnenkort een brief van de gemeente met daarin de vraag of zij gebruik willen maken van de hulp van de formulierenbrigade. De ontvangers van deze brief die hierop geen prijs stellen, kunnen dit kenbaar maken aan de Stichting Welzijnswerk Oostflakkee. Indien zij hen daarvan niet in kennis stellen, zal de brigadier deze mensen benaderen voor het maken van een afspraak bij hen thuis of bij de SWO.

Themaochtenden
Om geïnteresseerden extra informatie te geven over het werk van de formulierenbrigade, is er begin 2010 een aantal themabijeenkomsten. Tijdens deze themabijeenkomsten wordt ook het werk van de ouderenadviseur van de SWO belicht wordt. De kosten voor de entree, inclusief koffie of thee bedragen € 1,00. De data en de plaatsen van de bijeenkomsten zijn:

Donderdag 14 januari van 10:00-11:30 uur in verenigingsgebouw 't Centrum, Van Weelstraat 10,  te Ooltgensplaat;
Donderdag 21 januari van 10:00-11:30 uur in 't Zaaltje, Pastoor van Luenenstraat 20, te Achthuizen;
Woensdag 27 januari van 10:00-11:30 uur in 't Westerlicht, Oranjestraat 35, te Den Bommel;
Donderdag 28 januari van 10:00-11:30 uur in het Infocentrum, Bernhardstraat 27, te Oude-Tonge.

Iedereen die meer wil weten over het werk van de formulierenbrigade of de ouderenadviseur is van harte welkom op één van de bijeenkomsten.