Nu op de radio: Ons Eiland,Altijd Dichtbij

Fotoboekje 700 jaar Goedereede te bestellen

Foto

Goedereede vierde in juni 2012 dat ze 700 jaar geleden stadsrechten kreeg. Wat een geweldig feest was dat. Van kinderspelen en stadswandeling tot expositie en van toneel aan de haven tot optreden op de Markt. Veel Goereeërs deden verkleed in historische kostuums aan de festiviteiten mee. Er werden heel erg veel foto's gemaakt.

Op de oproep om gemaakte foto's in te leveren bij fotografe Desirée van Halewijn, zodat er een fotoboekje kon worden samengesteld, is heel erg goed gereageerd. Zo'n dertig fotografen gaven hun beelden af. Desiree heeft een indrukwekkende klus geklaard en van de meer dan 3000 ingeleverde foto's een representatieve selectie gemaakt voor de samenstelling van het boekje. Er is voor gekozen zoveel mogelijk verschillende gezichten weer te geven en tegelijkertijd alle verschillende onderdelen van de festiviteiten aan bod te laten komen. Het boekje dat in eerste instantie slechts 40 pagina's zou tellen, heeft er uiteindelijk 56 gekregen en geeft een mooi beeldverslag van Goeree 700.

Het fotoboekje 'Goeree 700' is voor het eerst in te zien tijdens Open Monumentendag, zaterdag 8 september 2012 in de toren van Goedereede. Daar kan, na betaling, direct worden ingetekend. Het boekje kost € 11,95. Intekenen kan tot 16 september tijdens de openingstijden van de toren, op donderdag, vrijdag en zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur.