Nu op de radio: Archipel bij nacht

Fotowedstrijd Oostflakkee

Foto

Gemeente Oostflakkee heeft vorig jaar een fotowedstrijd uitgeschreven. Dit heeft al een aantal fraaie inzendingen opgeleverd. Tot 1 juni 2011 kan iedereen nog foto's inzenden om zo mee te dingen naar de hoofdprijs: voorkant van de gemeentegids 2011-2012.


 
Jaarlijks brengt de gemeente Oostflakkee een gemeentegids uit voor alle inwoners, ondernemers, toeristen en zakenpartners. In de gids staat informatie over diverse gemeentelijke onderwerpen zoals trouwen, welzijn en het milieu. Ook de gemeentelijke organisatie staat er kort in beschreven, zowel ambtelijk als bestuurlijk. En natuurlijk ontbreken adressen van de vele verenigingen die de gemeente rijk is niet. Ook instellingen en overheidsinstanties zijn genoemd met alle contactinformatie.
 
Om deze gids een typisch Oostflakkeese sfeer mee te geven, staan er ook foto's in van de gemeente. Tot nu toe zijn deze foto's hoofdzakelijk genomen door medewerkers van de gemeente. De gemeente zou het leuk vinden wanneer inwoners en andere bezoekers hiervoor foto's aanleveren zodat de gids van en voor de lezers wordt. Deze oproep is al eerder gedaan in de meest recente versie van de gemeentegids. Dit heeft een aantal mooie inzendingen opgeleverd.
 
Fotogeniek
Het gebied van 10.000m2 dat Oostflakkee groot is, leent zich uitstekend voor het maken van mooie foto's. Haar prachtige natuur op bijvoorbeeld de Hellegatsplaten of aan het Haringvliet. Maar ook de weidse polders met in sommige seizoenen kleurige velden is een typisch Oostflakkees plaatje. De dorpen hebben ieder voor zich ook haar karakteristieke uitstraling die in een gemeentegids niet mag ontbreken. De gemeente roept iedereen dan ook op om met de fotocamera de gemeente in te gaan en al het moois op de gevoelige plaat vast te leggen.
 
Winnaar
Uit alle inzendingen worden de vijf mooiste foto's voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Zij kiezen hieruit de mooiste foto, deze komt een jaar lang op de voorkant van de gids die in een oplage van 5500 stuks wordt gedrukt. Deze worden huis-aan-huis verspreid en ook in de hal van het gemeentehuis worden de gidsen dagelijks meegenomen. De vier andere foto's krijgen een plaatsje binnen in de gids. Natuurlijk worden alle makers van de foto met naam genoemd in de gids. De foto's kunnen ingezonden worden tot 1 juni 2011. De spelregels zijn te lezen op www.oostflakkee.nl.