Nu op de radio: Archipel bij nacht

Geen informatiemarkt glastuinbouw Oostflakkee

De provincie Zuid-Holland heeft besloten voorlopig geen besluit te nemen over de vestiging van kassen in Oostflakkee en Kaag en Braassem. Er moet eerst een inrichtingsplan en businesscase worden opgesteld. De gemeente heeft daarom in overleg met de provincie besloten om de geplande informatiemarkt niet door te laten gaan.

Op dinsdag 24 november 2009 vergaderde Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en besloot om nader onderzoek te laten doen over de realisatie van een grootschalige locatie voor duurzame glastuinbouw. Deze onderzoeken moeten aantonen of duurzame glastuinbouw op beide locaties landschappelijk uitvoerbaar en financieel haalbaar is.

Voor het opstellen van het inrichtingsplan en de businesscase wordt gerekend met 90 hectare voor Kaag en Braassem en 200 tot 250 hectare voor Oostflakkee. Daarnaast wordt gekeken welke ruimte beschikbaar is in de bestaande Greenports. Ook de resultaten van de commissie Nijkamp, die de ontwikkeling van de Greenports in Nederland onderzoekt, worden in de besluitvorming meegenomen.

Zolang er nog geen duidelijkheid is of er in Oostflakkee een glastuinbouwlocatie wordt gerealiseerd,  zijn de gemeente en de provincie Zuid-Holland van mening dat het houden van een informatiemarkt geen toegevoegde waarde heeft. Op de website van de gemeente Oostflakkee, www.oostflakkee.nl, vindt u het dossier glastuinbouw met daarin meer informatie over dit onderwerp.